Veteranen
© copyright s.v.Tivoli

Zaaltoernooi december 2011

S.V. Tivoli vets Zaalvoetbaltoernooi December 2011

Voor de laatste keer in 2011 kwam het oudste en eerste interactieve elftal van de S.V. Tivoli bijeen, volgens traditie om het jaar af te sluiten met een zaalvoetbaltoernooi. Omdat de ziekenboeg vrij groot was, was er minder animo dan vorig jaar. Dus er werd besloten om 'slechts' een wedstrijd van twee keer een half uur te spelen. De geformeerde teams zagen er als volgt uit: Fred (keeper), Frank G., Hennie, Henk, Mike en Bert waren samen Team Wit. Team Rood bestond uit: Jeffrey de H. (keeper), Frans Vel., Arno, Ronnie, Wim en Marc. Omdat de meeste spelers nog gewend waren aan een normale bal waren er voor de wedstrijd verschillende protesten over de 'plofbal,' maar zoals de laatste jaren gebruikelijk is in de zaal werd er toch gespeeld met de gevreesde bal. Plofbal of niet, Mike wist wel binnen twee minuten Team Wit op voorsprong te zetten. Maar desondanks leken de beide teams in het eerste kwartier gelijk verdeeld. Maar toen liep Team Wit, mede dankzij een hattrick van Henk, in zes minuten tijd uit tot een 5-0 voorsprong. Vraag niet hoe Henk aan zijn hattrick kwam, maar doelpunten blijven doelpunten. Je kon in die fase wel zien dat sommige speler(s) van Team Rood niet erg gewend waren aan het zaalvoetballen. Vijf minuten voor de pauze wist Frans Vel., als ervaren zaalvoetballer, de eer nog te redden voor Team Rood. Na een aantal gemiste kansen bleek Team Rood dus wel te kunnen scoren, dus er was perspectief voor de tweede helft. Of er nou crisis is of niet in onze hoofdstad, de 'legendarische nummer 14' wist binnen twee minuten wel de 5-2 aan te tekenen voor Team Rood. De in de rust bedachte tactiek van Team Rood wierp in de tweede helft zijn vruchten af, want de wedstrijd was aan het kantelen. Maar mede dankzij Fred, de keeper van het toernooi, duurde het nog een kleine tien minuten voordat Team Rood weer wist te scoren. Arno was ditmaal trefzeker, dus er was nog van alles mogelijk voor Team Rood: 5-3. Alleen Henk dacht hier anders over, want met nog een kwartier te spelen tekende hij voor zijn vierde van de middag: 6-3. Team Wit leek dus in veilige haven, ware het niet dat Frans meteen vanaf de aftrap er 6-4 van maakte. Er ontstond veel discussie over het doelpunt, want Team Wit was van mening dat de bal niet over de lijn was geweest. Maar na afloop bleek uit de beelden, die hier op de site ook te zien zijn, dat de bal wel degelijk over de lijn was. Dus Gijs als stand-in scheidsrechter had het goed beoordeeld. Hierna kwam het slotoffensief van Team Rood helemaal op gang, dankzij vroeg drukzetten kon vooral Ronnie zorgen voor de aansluitingstreffer. Maar die treffer bleef uit, hetzij door de reddingen van Fred hetzij door de druk van de aanwezige supporters. Waaronder Patrick, de huidige topscorer (17 goals) van Braakhuizen B, die vorig jaar nog voor onze S.V. zijn doelpuntjes mee pikte. Na een wel erg lange laatste minuut blies Gijs het uurtje zaalvoetballen af. Team Wit was zeker in de eerste helft de betere ploeg, maar op basis van de tweede helft had Team Rood misschien wel een puntje verdiend. Maar vandaag ging het vooral om het bezig zijn, want punten waren er niet te verdienen. Nu kunnen de veteranen gaan genieten van een welverdiende winterstop, waarin de ziekenboeg hopelijk weer leeg stroomt. Want o.a. John M., Stef, Gijs en Thuur waren vandaag aanwezig, maar konden door blessures niet in actie komen. Bij Roda JC voetbalt trouwens ene Malki, maar vandaag stond bij Team Wit Spalki op het veld. Frank G. speelde vandaag met een spalk om een gebroken vinger, dus hopelijk is dat na de winterstop ook weer genezen. Dan rest mij nu nog iedereen fijne feestdagen te wensen, die dagen zijn te gebruiken om de wedstrijdbeelden van Jim nog eens goed te analyseren. Voor de laatste keer in 2011: De webryder, Marc van Hout